HAŞHAŞLI ÇÖREK
MALZEMELER
7 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker,
3,5 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ezilmiş haşhaş
Yarım su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta
YAPILIŞI
-Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.
-Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölüp hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayıyoruz. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirip oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde diziyoruz.
-Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesiyoruz. 20dk kadar tepsi mayasının gelmesini bekletip üzerine yumurta sarısı sürerek 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
-300 gr kadayıf
-6 yemek kaşığı toz şeker
-5 yemek kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı fındık kırığı
MUHALLEBİSİ İÇİN
-1 kg süt
-4 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-2 kahve fincanı toz şeker
-1 yumurta
-1 vanilya
-1 paket süt kreması
(süper marketlerde satılan)
YAPILIŞI
-Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda bekletelim dondurucuya koyduğumuz kadayıfları kırarak tencereye koyalım tereyağını ve toz şekeri ilave edip, orta ateşte karıştırarak kavuralım kadayıflar pembeleşmeye başlayınca fındık kırıklarını ilave edip,karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
-Muhallebisi için; krema hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım soğuduktan sonra içine kremayı ilave edelim ve blender ile karıştıralım.
-Büyük bir dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp, yayalım kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp yayalım ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serelim.
-Tatlımızı 2 – 3 saat buzdolabında bekletip soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.
TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK
MALZEMELER
-6 yufka
-Taze soğan
İÇ HARÇ
- 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
-1 kavanoz garnitür
-Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Yarım su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
-1 yumurta sarısı
-1 çay bardağı zeytin yağı
YAPILIŞI
-Bütün iç malzemeleri küçük küçük küp halinde yağ içerisinde tavada soteliyoruz en son baharatları da ekleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
-1 yufkayı düz bir zeminde su ve yağlar ile ıslatıyoruz ardından 2. yufkayı da ekleyip yemek tabağın çevresinde kesiyoruz.
-Kestiğimiz çerçevenin tam ortasına iç harcımızı ekleyip bohça haline getiriyoruz ve taze soğan sapları ile bağlıyoruz.
-Yufkalarımızın zeytin yağı ve yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]