MENÜ
İzmir 23°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
12 Mart 2015 Perşembe

S`eline Sağlık

HAŞHAŞLI ÇÖREK

MALZEMELER

7 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker,

3,5 su bardağı su

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ezilmiş haşhaş

Yarım su bardağı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta

YAPILIŞI

-Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım. Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.

-Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölüp hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayıyoruz. Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirip oluşan 4 katlı hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde diziyoruz.

-Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz boyda kesiyoruz. 20dk kadar tepsi mayasının gelmesini bekletip üzerine yumurta sarısı sürerek 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

MALZEMELER

-300 gr kadayıf

-6 yemek kaşığı toz şeker

-5 yemek kaşığı tereyağı

-1,5 su bardağı fındık kırığı

MUHALLEBİSİ İÇİN

-1 kg süt

-4 yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı mısır nişastası

-2 kahve fincanı toz şeker

-1 yumurta

-1 vanilya

-1 paket süt kreması

(süper marketlerde satılan)

YAPILIŞI

-Kadayıfı 1-2 saat derin dondurucuda bekletelim dondurucuya koyduğumuz kadayıfları kırarak tencereye koyalım tereyağını ve toz şekeri ilave edip, orta ateşte karıştırarak kavuralım kadayıflar pembeleşmeye başlayınca fındık kırıklarını ilave edip,karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

-Muhallebisi için; krema hariç tüm malzemeyi tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak pişirip, soğumaya bırakalım soğuduktan sonra içine kremayı ilave edelim ve blender ile karıştıralım.

-Büyük bir dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp, yayalım kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp yayalım ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serelim.

-Tatlımızı 2 – 3 saat buzdolabında bekletip soğumaya bırakalım soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.

 

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BOHÇA BÖREK

MALZEMELER

-6 yufka

-Taze soğan

İÇ HARÇ

- 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti

-1 kavanoz garnitür

-Tuz, karabiber

- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

-1 çay bardağı sıvıyağ

-Yarım su bardağı su

ÜZERİ İÇİN

 

-1 yumurta sarısı

-1 çay bardağı zeytin yağı

YAPILIŞI

-Bütün iç malzemeleri küçük küçük küp halinde yağ içerisinde tavada soteliyoruz en son baharatları da ekleyip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

-1 yufkayı düz bir zeminde su ve yağlar ile ıslatıyoruz ardından 2. yufkayı da ekleyip yemek tabağın çevresinde kesiyoruz.

-Kestiğimiz çerçevenin tam ortasına iç harcımızı ekleyip bohça haline getiriyoruz ve taze soğan sapları ile bağlıyoruz.

-Yufkalarımızın zeytin yağı ve yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi